Tarieven en voorwaarden

De tarieven zijn conform de adviestarieven voor vakbekwame privé-muziekdocenten van de Kunstenbond, waarbij ik ben aangesloten.

Ik gebruik een leskaartsysteem, wat inhoudt dat je een leskaart koopt ter waarde van vier lessen. Bij elke les wordt er een les afgetekend. Op deze manier betaal je dus elke keer vier lessen vooruit. Als deze lessen zijn gegeven en afgetekend, koop je bij de eerstvolgende les een nieuwe kaart. Het tarief per uur is 50 euro, een les van een half uur kost 25 euro. Studenten kunnen op vertoon van een geldige collegekaart korting krijgen.

Als je wilt weten of pianoles iets voor je is kun je altijd vrijblijvend langskomen voor een kennismaking/proefles. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Neem gerust contact met mij op.
Vooruitbetaalde lessen worden nimmer terugbetaald. Ik hanteer een opzegtermijn van een maand of vier lessen.

Lessen die korter dan 48 uur van tevoren worden afgezegd worden te allen tijden in rekening gebracht, ongeacht de reden. Een gemiste les wordt in principe niet ingehaald.

Schoolgaande kinderen krijgen iedere week les. Er zijn geen lessen in de schoolvakanties (het vakantierooster van de basisscholen van Noord Nederland, waar Amsterdam in valt, wordt aangehouden). Anderen kunnen naar wens elke week lessen of een les keer per twee of drie weken volgen, eventueel ook in de vakantieperiodes.

Elke leerling dient te beschikken over een piano of vleugel, of een digitale piano die aanslaggevoelig is. Een keyboard volstaat niet. Als er nog geen piano is dan wil ik graag helpen met het vinden van een geschikt instrument.

Bij een voorspeelmiddag wordt van elke leerling die speelt een bijdrage gevraagd om de onkosten (zaalhuur, drankjes, bloemen e.d.) te dekken. Dit zal ongeveer 10 euro per leerling zijn.