De docent

Lodewijk Crommelin

Al tijdens mijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het muziekinstituut van de University of Houston gaf ik pianolessen en na mijn afstuderen heb ik mij in Amsterdam Oud-West gevestigd waar ik naast mijn activiteiten als uitvoerend musicus lesgeef in mijn eigen studioruimte. In mijn studio staan twee fraaie instrumenten: een Steinway B van 2,11 meter uit 1930 met een prachtige ruimtelijke, vol resonerende klank en een lichte aanslag, en een Kawai vleugel, model GS 40 van 1,85 meter lengte waarvan het mechaniek in juli 2015 een uitgebreide onderhoudsbeurt heeft gehad en nu een hele fijne en soepele aanslag heeft.

Ik geef lessen aan beginners en gevorderden, vanaf 5 jaar. Naast mijn privélessen geef ik ook les aan de Vrije Muziekschool Spaarne in Haarlem. Daarvoor heb ik ook een aantal jaar lesgegeven bij CREA, het culturele centrum van de UvA en HvA. Enige tijd geleden speelde een leerling van mij tezamen met honderd andere pianoleerlingen samen met Lang Lang in het Concertgebouw. Een andere leerling heeft enige tijd geleden succesvol zijn eindexamen aan de Schumann Akademie gedaan. Naast de lessen zijn er ook voorspeelmiddagen, waarop leerlingen altijd graag spelen.

Veel van mijn leerlingen maken samen muziek met anderen. Sommigen spelen vierhandig, anderen spelen samen met violisten, fluitisten, zangers et cetera. Samenspelen is iets wat ik leerlingen altijd aanmoedig om te doen, omdat je er veel van leert en vooral omdat het leuk is!

Naast het lesgeven ben ik ook actief als uitvoerend musicus. Ik geef concerten en heb enkele CD’s uitgebracht. Op mijn persoonlijke website staat meer informatie.

fotoLC